Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia intră în CONFLICT și cu Franța: Reacția FURIOASĂ a lui Recep Tayyip Erdogan care a ÎNCHIS departamentele de studii franceze

mediafax.ro
macron erdogan

Turcia a suspendat joi deschiderea unor noi departamente de studii franceze în universităţile sale, potrivit Consiliului Superior al Educţaiei (YOK), relatează Reuters.

În total 16 departamente existente - dar care nu au admis încă studenţi nu vor fi autorizate să o facă, a precizat un reprezentant al Consiliului. Celelalte 19, în care există deja studenţi, nu sunt vizate şi vor continua să opereze fără modificări, scrie news.ro.

Citește și: A doborât tot: Ce serial se află pe primul loc în preferințele telespectatorilor

Această decizie intervine într-un context tensionat între Turcia şi Franţa, în urma publicării, luna trecută, a unui ”manifest împotriva noului antisemitism”.

Acest manifest, semnat de aproximativ 300 de personalităţi - între care fostul preşedinte Nicolas Sarkozy - reclamă ca ”versetele Coranului care îndeamnă la uciderea şi pedepsirea evreilor, creştinilor şi necredincioşilor să fie făcute caduce de către autorităţile teologice”.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul averii Stelei Popescu: Cine va mai beneficia de bunurile sale

Textul a provocat furia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care i-a acuzat pe semnatari de ”ingnoranţă” şi i-a acuzat că ”nu sunt diferiţi de Daech (acronimul arab al Statului Islamic)”.

”Puţin contează atacurile voastre contra a ceea ce ne este sacru, noi vom continua (să facem) la fel. Noi nu suntem jonici”, a denunţat el într-un discurs.

Citește și: Ai vrea să lucrezi la Facebook sau Netflix? Care este salariul mediu al unui angajat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.