Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a atacat aerian în Irak: '16 grote folosite de PKK au fost distruse'

PKK Turcia

Turcia a atacat aerian, la începutul acestei săptămâni, o poziţie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe teritoriul Irakului, situată la 140 de kilometri de frontiera turcă, anunţă joi ministrul turc al Apărării Hulusi Akar, relatează AFP, scrie News.ro.

”Am efectuat luni o operaţiune aeriană în nordul Irakului, în regiunea Asos, la 140 de kilometri de frontiera (tiurcă)”, anunţă ministrul într-o vizită la Sirnak, în sud-estul Turciei, o regiune cu populaţie majoritar kurdă.

Hulusi Akar precizează că este vorba despre un post ”de comandament PKK”, un partid pe care Ankara şi aliaţii săi din Occident îl consideră o mişcare armată teroristă.

”Şaisprezece grote folosite de către PKK au fost distruse”, a anunţat el, fără să spună dacă au existat victime în această zonă muntoasă.

Armata turcă efectuează, de la mijlocul lui aprilie, operaţiuni împotriva unor poziţii ale PKK şi aliaţilor săi în nordul Irakului şi ameninţă să lanseze, simultan, o vastă ofensivă împotriva combatanţilor PKK în nordul Siriei, cu scopul de a crea o ”zonă de securitate” de-a lungul frontierei sale de sud.

Ankara nu şi-a pus deocamdată în aplicare aceste ameninţări, din cauza ostilităţii Rusiei, care susţine Damascul şi miliţii loiale acestuia, şi a Statelor Unite, care au susţinut grupări kurde în lupta împotriva Statului Islamic (SI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.