Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îşi arată muşchii în faţa NATO: Declaraţiile ce ar putea să arunce totul în aer

terminator

NATO nu are dreptul să spună Ankarei cu cine poate clădi relaţii, iar Turcia îşi va dezvolta relaţiile cu Rusia în pofida opiniilor Occidentului, au relatat agenţiile de presă ruse, care citează declaraţii făcute joi de ambasadorul Turciei la Ankara, Ümit Yardim, transmite Reuters. 'NATO nu poate în niciun caz să ne limiteze contactele cu alte ţări... Aceasta înseamnă că NATO nu are dreptul să-şi impună condiţiile şi să ne spună cu cine ar trebui sau nu să ne întâlnim şi să discutăm', a declarat Yardim, citat de RIA.

Citeşte şi: Continuă epurările în masă din Turcia: Zeci de mii de oameni, victimele lui Recep Erdogan

Diplomatul rus a mai spus că Rusia şi Turcia au decis să-şi intensifice contactele în privinţa Siriei, a relatat TASS. Guvernul turc crede că este posibil ca actuala conducere siriană să fie în stare să participe la negocierile menite să soluţioneze criza din Siria, a spus Yardim, care, potrivit TASS, a mai declarat că Ankara nu se opune ideii ca actuala conducere siriană să joace un rol în tranziţia politică. 'Dorim ca actuala conducere politică a ţării să ia parte la procesul de negocieri', ar fi spus Yardim într-o conferinţă de presă la Moscova, potrivit TASS. În schimb, într-un interviu acordat postului privat NTV, şeful lui Yardim, ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu, a declarat că nu este posibilă o tranziţie politică în Siria cu preşedintele Bashar al-Assad.

Citeşte şi: Ultima mutare a dictatorului Recep Erdogan: Ce a făcut liderul de la Ankara

Totodată, Cavusoglu a mai spus că Turcia a chemat Rusia să participe la operaţiuni comune împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Siria. 'Vom discuta despre toate detaliile. Noi am făcut mereu apel la Rusia (să participe) la operaţiuni anti-Daesh', a spus Cavusolgu. Pe de altă parte, Cavusolgu a avertizat că Turcia ar putea căuta alte opţiuni, în afara NATO, pentru cooperarea în industria apărării, deşi - a insistat el - prima opţiune a Turciei este întotdeauna cooperarea cu aliaţii săi din NATO, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Război total între Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea: Premierul loveşte frontal

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.