Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia joacă la două capete: Sistemul rusesc antiaerian S-400, gata de utilizare în caz de nevoie

anews.com.tr
s-400

Vorbind în fața comisiei de planificare și buget a parlamentului turc din capitala Ankara, Hulusi Akar a declarat că "S-400 este pe poziții și gata de utilizare". "Dacă vor apărea amenințări, vom decide unde și cum să-l folosim", a adăugat Akar. Ministrul apărării din Turcia a declarat marți că sistemul de apărare antirachetă S- 400 achiziționat din Rusia este gata de acțiune și va fi utilizat în cazul în care țara este amenințată, anunță anews.com.tr.

Vorbind în fața comisiei de planificare și buget a parlamentului turc din capitala Ankara, Hulusi Akar a declarat că "S-400 este la locul lui și gata de utilizare". "Dacă vor apărea amenințări, vom decide unde și cum să îl folosim", a adăugat Akar.

Răspunzând la întrebările referitoare la sistemul de apărare cu rază lungă de acțiune S-400, el a spus: "Nu avem nicio problemă cu S-400". Referindu-se la cererea Turciei de sisteme de apărare aeriană regională cu rază lungă de acțiune din partea SUA, el a spus că "fără acestea, achiziția S-400 a avut loc".

În aprilie 2017, când eforturile sale îndelungate de a cumpăra un sistem de apărare aeriană de la SUA s-au dovedit a fi zadarnice, Turcia a semnat un contract cu Rusia pentru a achiziționa sistemul S-400 de ultimă generație.

Oficialii americani și-au exprimat opoziția față de desfășurarea acestora, susținând că S-400 ar fi incompatibil cu sistemele NATO.

Cu toate acestea, Turcia a subliniat că S-400 nu vor fi integrate în sistemele NATO și nu reprezintă o amenințare pentru alianță sau pentru armamentul acesteia. Ankara a propus în repetate rânduri înființarea unei comisii pentru a clarifica această problemă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.