Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovituri în serie pentru regimul de la Ankara: O nouă agenție de rating retrogradează Turcia în categoria 'junk'

cryptonomist.ch
bitcoin criptomonede turcia

Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a a coborât şi mai mult ratingul Turciei pentru datoria în monedă locală în categoria "junk", şi a confirmat ratingul în valută la "B plus", transmite Bloomberg. În plus, perspectiva asociată ratingului Turciei este una negativă, ceea ce înseamnă că o nouă retrogradare este posibilă în perioada următoare. Ratingul în valută al Turciei este la egalitate cu cel al Boliviei şi Bahreinului.

"Efectele negative ale conflictului militar ruso-ucrainean, inclusiv creşterea preţurilor alimentelor şi ale energiei, vor slăbi şi mai mult balanţa de plăţi a Turciei, deja slabă, şi vor exacerba creşterea preţurilor. Ne aşteptam ca în acest pe parcursul acestui an rata medie a inflaţiei să fie de 55%, cel mai ridicat în rândul tuturor statelor cărora S&P le acordă un rating suveran", se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară

S&P a coborât ratingul Turciei pentru datoria în monedă locală până la "B plus", adică cu patru trepte sub nivelul "investment grade" (-recomandat pentru investiţii-nr.), citând impactul creşterii preţurilor energiei în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.