Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia l-ar putea elibera în curând pe pastorul Andrew Brunson, anunță șeful diplomației americane

mike pompeo

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că Turcia l-ar putea elibera în curând pe pastorul american deţinut din 2016 şi care se află în centrul unei dispute între cei doi aliaţi din cadrul NATO, relatează DPA prluată de Agerpres.

"Ar putea fi eliberat în această lună. Ar fi trebuit să fie eliberat luna trecută, ar trebui să fie eliberat astăzi de fapt", a spus Pompeo la New York luni, răspunzând unei întrebări din partea unui ziarist.

Următoarea audiere a pastorului Andrew Brunson este programată pe 12 octombrie. Principalul procuror din acest caz a fost înlocuit, ceea ce a creat speranţe.

"Pastorul Brunson şi alţi americani aflaţi în detenţie în Turcia trebuie să fie eliberaţi, iar asta trebuie să se întâmple imediat", a spus Pompeo, referindu-se la ei ca la "aceşti oameni nevinovaţi, aceşti oameni care nu au făcut nimic rău".

Printre cei deţinuţi în Turcia se află şi un om de ştiinţă de la NASA şi cetăţeni turci care au lucrat pentru misiunile diplomatice americane.

Brunson, care a fost trimis recent în arest la domiciliu de la penitenciarul unde îşi executa pedeapsa, este acuzat de legături cu Fethullah Gulen, un cleric turc care trăieşte în SUA şi despre care Ankara susţine că a orchestrat puciul eşuat din 2016.

SUA au instituit sancţiuni asupra a doi miniştri turci în acest caz.

Cazul pastorului Brunson este doar ultimul dintr-o serie de tensiuni între cele două ţări, care au mai avut ca motiv şi relaţiile tot mai apropiate ale Ankarei cu Moscova şi eforturile de a achiziţiona armament modern rusesc.

Ankara şi Washingtonul mai au dezacorduri puternice şi în privinţa sprijinului american pentru forţele kurde care luptă împotriva grupării Stat Islamic în Siria, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.