Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia le dă ULTIMATUM: 'Vor fi luate măsurile legale'

justitie turcia

Joi a expirat un termen-limită pentru diplomaţii turci rechemaţi la Ankara în cadrul investigaţiei privind lovitura de stat eşuată şi în cazul celor care nu au revenit în ţară vor fi luate măsuri legale, a declarat joi ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, citat de Reuters.

Într-un interviu pentru postul privat NTV, Cavusoglu a declarat că doi funcţionari civili turci din Bangladesh au fugit la New York, iar doi ataşaţi militari în Grecia au fugit în Turcia.

Citește și: Lindsay Lohan a fost luată la bătaie de iubitul rus: A lăsat-o-n pielea goală / VIDEO + FOTO

Cavusoglu a mai spus că problemele cauzate de puciul eşuat de la 15 iulie la baza de la baza aeriană de la Incirlik din sudul Turciei, folosită de coaliţia americană împotriva Stat Islamic, au fost rezolvate.

El a precizat că de acum încolo Turcia va participa activ la operaţiunile comune ale coaliţiei cu avioane de luptă, relatează Reuters.

Citește și: STUDIU Câte femei recunosc că fac sex oral și câte spun că le place: O să rămâi surprins

În ceea ce priveşte ataşaţii militari din Turcia care au fugit în Italia, şeful diplomaţiei turce a spus că va contacta autorităţile de la Roma pentru a cere returnarea lor.

Cu acelaşi prilej, Mevlut Cavusoglu, a spus că încă aşteaptă răspuns de la oficiali americani în privinţa unui ofiţer turc cu o misiune în SUA în cadrul NATO, care a cerut azil politic după ce a fost rechemat de guvern.

Citește și: Virusul pe care 90% dintre oameni îl iau până la 18 ani și nu poate fi tratat niciodată

Pe de altă parte, ambasada turcă în Bosnia a precizat că ataşatul său militar nu a dispărut, după ce un oficial turc a anunţat că persoana în cauză este de negăsit după ce a fost rechemată în ţară în legătură cu ancheta privind puciul eşuat.

'Ataşatul militar turc din Bosnia nu a fost rechemat la Ankara şi îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit', a spus un purtător de cuvânt al ambasadei, precizând că există un singur ataşat militar la ambasada turcă din Bosnia, informează agerpres.ro.

Citește și: STUDIU Cum îți poți prelungi viața cu cel puțin 2 ani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.