Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia - Legislația privind dezinformarea: Cine este primul politician pus sub acuzare și câți ani de închisoare riscă

bierensgroup.com
turcia

Liderul principalului partid de opoziție din Turcia a devenit primul politician pus sub acuzare potrivit unei controversate noi legislații privind dezinfromarea. Kemal Kılıçdaroğlu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP), a acuzat guvernul că ar fi responsabil pentru abuzul pe scară largă a metamfetaminei, pe întreg curpinsul țării, anunță news.ro.

Luni, Kemal Kılıçdaroğlu a publicat pe platforma Twitter un material video în care acuză administrația Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) că nu ia măsuri în privința traficului de droguri și a spălării banilor. Kılıçdaroğlu a declarat că banii obținuți în urma vânzării drogurilor sunt folosiți pentru acoperirea deficitului public. Acuzațiile formulate împotriva liderului CHP sunt prevăzute la art.29, noua legislație incriminând diseminarea de informații false sau înșelătoare.

Kemal Kılıçdaroğlu, un posibil candidat în alegerile generale de anul viitor, riscă până la trei ani de închisoare. Activiștii pentru drepturile omului susțin că noua legislație restrânge și mai tare libertatea de exprimare pe teritoriul Turciei, în mod special a vocilor opoziției. De la tentativa eșuată de lovitură de stat din 2016, guvernul condus de AKP a dus o campanie de represiune la adresa presei critice, relatează corespondentul BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.