Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia menţine închisă Wikipedia şi anunţă când va ridica restricţia

Wikipedia, turcia

Accesul la enciclopedia online Wikipedia va rămâne blocat în Turcia până când deciziile judecătoreşti care cer retragerea articolelor considerate false de către Ankara nu vor fi aplicate, a avertizat miercuri Omer Fatih Sayan, preşedintele Autorităţii pentru tehnologiile comunicaţiilor şi informării (BTK), relatează AFP, conform agerpres.

'Este imposibil să redeschidem Wikipedia atât timp cât deciziile justiţiei nu sunt aplicate', a afirmat Omer Fatih Sayan pentru agenţia de presă turcă Anadolu.

Imagini ŞOCANTE cu prăbuşirea unui avion pe o şosea din SUA - FOTO/VIDEO

'Dacă publică informaţii, Wikipedia trebuie să le verifice (...) Cer Wikipedia să rezolve problemele care se află la originea închiderii sale', a adăugat oficialul turc.

Autorităţile turce blochează de sâmbătă accesul la Wikipedia din cauza unor articole care stabilesc o legătura între Ankara şi organizaţii extremiste.

Enciclopedia online, unul dintre cele mai accesate site-uri din lume, a atacat în apel decizia justiţiei, a scris marţi cotidianul Hurriyet.

Municipalitatea din Istanbul a anunţat marţi că a retras invitaţia la un forum dedicat oraşelor 'inteligente' care va avea loc în metropola turcă ce-i fusese adresată fondatorului Wikipedia, Jimmy Wales.

Reacţionând sâmbătă la blocarea site-ului, Wales a scris pe Twitter că 'accesul la informare este un drept uman fundamental. Popor turc, voi fi întotdeauna alături de tine pentru a apăra acest drept'.

China pregăteşte Marele Zid Cultural, o enciclopedie online care va rivaliza cu Wikipedia

Potrivit Anadolu, autorităţile turce au decis să blocheze accesul la site după ce Wikipedia a refuzat să retragă articole în care Turcia era pusă 'pe acelaşi plan' cu grupări extremiste şi era acuzată de colaborare cu acestea.

O serie de opozanţi, printre care miliţiile kurde, acuză Ankara că ar colabora uneori cu jihadişti din Siria, o acuzaţie respinsă ferm de autorităţile turce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.