Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia merge pe contrasens: La întoarcerea de la summitul NATO, Erdogan a anunțat că nu renunță la achizițiile militare din Rusia

rt.com
erdogan putin

Poziția Turciei cu privire la achiziționarea sistemelor rusești de apărare antirachetă S-400 este neschimbată și chestiunea reprezintă un „acord încheiat”, a declarat vineri președintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit Sky News.

El a adăugat că discuțiile cu Washingtonul cu privire la noile avioane și kituri F-16 merg bine.

SUA au impus sancțiuni industriei de apărare a Turciei, membră NATO, în decembrie 2020, din cauza achiției de S-400 din Rusia, și au exclus Ankara din programul de avioane de luptă F-35, unde era producător și cumpărător. Ankara spune că mișcările sunt nedrepte.

Radiodifuzorul Haberturk l-a citat pe Erdogan spunând reporterilor la un zbor dus-întors de la un summit NATO de la Bruxelles că speră că discuțiile pozitive privind achiziționarea de noi avioane F-16 și kituri de modernizare de la Washington vor da rezultate în curând.

El a respins, de asemenea, informațiile conform cărora oficialii americani au prezentat în mod informal Turciei posibilitatea improbabilă de a trimite sistemele S-400 în Ucraina pe fondul invaziei Rusiei, spunând că „tot ce fac ei este să provoace agitație” cu referire la Washington.

Erdogan a spus că a discutat, de asemenea, despre posibilitatea de a cumpăra sisteme de apărare antirachetă SAMP-T de la consorțiul franco-italian Eurosam cu președintele francez Emmanuel Macron și premierul italian Mario Draghi la summit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.