Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia mută diplomatic: Decizia luată la Ankara și care vizează Austria

turcia austria turcia

Turcia şi-a rechemat ambasadorul de la Viena, a anunţat luni ministerul turc de externe. "L-am rechemat la Ankara pe ambasadorul nostru de la Viena pentru consultări şi pentru a trece în revistă relaţiile noastre cu Austria", a anunţat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, citat de agenţia Anadolu, preluată de AFP.

Săptămâna trecută, ministerul turc de externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Austriei la Ankara pentru a protesta faţă de un mesaj afişat pe ecrane în aeroportul din Viena. Textul afirma că "Turcia permite relaţiile sexuale cu copii de vârstă mai mică de 15 ani". Problema vârstei minime de consimţământ pentru relaţii sexuale a fost de asemenea subiectul unei controverse între Turcia şi Suedia, reaminteşte AFP.

Citește și: Deontologie, nene! BBC a transmis, în direct, o partidă de sex: Reporterul spunea că cei doi citesc o carte / VIDEO

Relaţiile bilaterale au fost tensionate şi de acuzaţiile Turciei de "rasism radical" din partea Austriei, la scurt timp după o dispută asupra negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană. Cancelarul austriac Christian Kern sugerase suspendarea acestor negocieri, ţinând cont de amploarea epurărilor decretate de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, notează agerpres.ro.

Citește și: A luat argintul la Olimpiadă, acum riscă să fie arestat: Motivul este cel mai CIUDAT din lume

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.