Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia nu are ce căuta în UE dacă introduce pedeapsa cu moartea: Ce președinte dă semnalul

afp
militari turcia

O ţară care doreşte să adere la Uniunea Europeană (UE) nu poate 'să reintroducă pedeapsa cu moartea', cum intenţionează preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan după lovitura de stat eşuată din noaptea de vineri spre sâmbătă, a avertizat marţi preşedintele francez François Hollande, relatează AFP.

'O ţară care la un moment dat vrea să aibă o relaţie cu UE, inclusiv pentru negocieri de aderare, nu poate să introducă pedeapsa cu moartea în legislaţia sa', a declarat Hollande în faţa presei, în cursul unei vizite în Portugalia.

Citește și: DEPRAVARE totală! Doi tineri fac sex, în văzul tuturor, la Electric Castel: Femeia a leșinat și a venit SMURD-ul / VIDEO

'Ceea ce cerem acum este că măsurile care trebuie luate pentru a-i prinde şi a-i judeca pe cei care au comis această tentativă de lovitură de stat să poată fi conforme cu legislaţia', a adăugat preşedintele francez.

SUA, UE şi NATO au avertizat deja luni Turcia împotriva unei tentative de reprimare generalizate şi a reintroducerii pedepsei cu moartea, la trei zile de la lovitura de stat eşuată, cerând Ankarei să 'respecte statul de drept'. Erdogan a reiterat totuşi că nu exclude o astfel de măsură, potrivit unui interviu difuzat luni de canalul de televiziune american CNN.

Citește și: Una dintre adversarele Simonei Halep a pozat goală pentru o celebră revistă / FOTO HOT

Întrebat în legătură cu posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru presupuşii autori ai loviturii de stat eşuate, preşedintele turc a declarat că există, în opinia lui, 'un delict evident de trădare', potrivit afirmaţiilor traduse de un interpret. 'Dar, evident, va trebui o decizie parlamentară pentru ca aceasta să capete efect sub forma unei măsuri constituţionale', a adăugat el.

Ankara a abolit pedeapsa cu moartea în 2004 în contextul candidaturii Turciei pentru aderarea la UE, informează agerpres.ro.

Citește și: Cum a reacționat o femeie după ce a aflat că mama sa a avut o relație cu soțul său

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.