Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pornește OFENSIVA împotriva Germaniei: Decizie FĂRĂ PRECEDENT luată la Ankara

merkel erdogan

Autorităţile aeroportuare din Turcia vor face de acum verificări mai riguroase ale paşapoartelor aparţinând diplomaţilor germani, o măsură luată după ce un parlamentar turc a fost 'reţinut' în Germania, a informat  agenţia de ştiri turcă Anadolu, relatează AFP.

Începând de miercuri seara, paşapoartele diplomaţilor germani care doresc să intre sau să părăsească Turcia via aeroportul Atatürk din Istanbul au făcut obiectul unor verificări mai riguroase, potrivit Anadolu, adăugând că patru diplomaţi germani au ratat cursa joi din cauza acestei noi proceduri, titrează agerpres.ro.

Citește și: El e bărbatul care a DEZVIRGINAT-O pe Simona Halep: I-a fost ANTRENOR / FOTO

Aceste controale suplimentare au fost instituite după ce o membră a partidului de guvernământ din Turcia, Ayse Nur Bahcekapili, a pretins că a fost 'reţinută timp de o oră' luni pe aeroportul din Köln (vestul Germaniei) din cauza unei probleme la paşaport.

Ambasadorul german la Ankara, Martin Erdmann, a fost convocat miercuri seara la Ministerul turc de Externe în legătură cu acest incident. Cu câteva ore mai devreme, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat nemulţumirea şi a vorbit despre 'represalii'.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

Incidentul survine în momentul în care relaţiile dintre Turcia şi ţările europene, în special Germania, sunt tensionate după tentativa de lovitură de stat eşuată din 15 iulie care a vizat răsturnarea regimului Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.