Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia profită de Donald Trump, iar un consilier important îi cere extrădarea Fethullah Gulen

gulen

Un consilier important al preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, a sugerat că Washingtonul ar trebui să îmbunătăţească relaţiile cu Turcia şi să-l extrădeze pe predicatorul Fethullah Gulen pe care Ankara îl acuză de tentativa de lovitură de stat din iulie, în contextul în care presa turcă şi-au exprimat speranţa joi pentru o soluţionare rapidă a acestei pobleme care a dus la tensionarea relaţiilor,relatează AFP.

Consilierul lui Trump pentru securitate naţională, Michael Flynn, fost director al agenţiei de informaţii în domeniul apărării, l-a descris pe predicatorul turc Fethullah Gulen drept 'un mullah islamic umbros cu reşedinţa în Pennsylvania', adăugând că este un 'Osama ben Laden al Turciei.'

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

Aceasta marchează o schimbare semnificativă în abordarea administraţiei actuale, care s-a axat pe un proces judiciar. Mai mult, afirmaţiile lui Flynn adoptă retorica Turciei potrivit căreia Gulen este un terorist.

Pe prima pagină a ziarului proguvernamental Sabah a apărut scris 'Trump a câştigat, calea spre extrădare este deschisă', notează agerpres.ro.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

Yeni Safak, un alt ziar care susţine guvernul turc, a reafirmat pe prima pagină că premierul Binali Yildirim a cerut, în prima sa declaraţie privind alegerile din SUA, ca predicatorul Gulen să fie predat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.