Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia protestează ai acuză Belgia de încurajarea terorismului, după ce un tribunal belgian a blocat urmărirea penală a 30 de presupuși membri PKK

The Financial Express
Turcia steag

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat luni pe ambasadorul Belgiei la Ankara, Michel Malherbe, după ce un tribunal belgian a blocat urmărirea penală a aproximativ 30 de persoane suspectate de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunţat un reprezentant al diplomaţiei turce, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

Curtea de Apel de la Bruxelles a decis vineri că inculpaţii nu pot fi urmăriţi penal pentru participarea la activităţile unui grup terorist deoarece PKK nu este o organizaţie teroristă.

Potrivit legii belgiene, eticheta de terorism nu se aplică forţelor angajate într-un conflict armat, chiar dacă Uniunea Europeană, SUA şi Turcia consideră drept ''teroristă'' gruparea care a condus o mişcare de insurgenţă a kurzilor în Turcia încă din anii '80.

Aproximativ 40.000 de persoane au fost ucise în în confruntările dintre forţele de securitate turce şi PKK.

Ministerul de Externe al Turciei a declarat vineri că hotărârea instanţei belgiene este inacceptabilă.

"Această decizie, în forma sa actuală, le oferă organizaţiilor teroriste o zonă foarte periculoasă de acţiune'', menţionează ministerul.

Luni, Ministerul de Externe turc l-a convocat pe ambasadorul belgian, Michel Malherbe, căruia i-a comunicat îngrijorarea Turciei faţă de decizia instanţei belgiene.

Relaţiile dintre Turcia şi state din Uniunea Europeană s-au înrăutăţit după puciul eşuat din iulie 2016, Ankara acuzând Europa de faptul că nu o susţine suficient şi de adăpostirea unor persoane implicate în tentativa de lovitură de stat, precum şi a unor membri ai PKK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.