Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia salută apelul ONU, dar anunță că va continua operațiunile de 'combatere a terorismului'

reuters
Erdogan

Turcia a salutat duminică apelul Consiliului de Securitate al ONU pentru un armistiţiu umanitar în Siria, subliniind însă că operaţiunile sale militare împotriva grupărilor pe care le califică drept teroriste vor continua, relatează AFP, scrie agerpres.ro

'Salutăm rezoluţia adoptată de Consiliul de Securitate al ONU ca răspuns la deteriorarea situaţiei umanitare pe ansamblul Siriei, în special în Ghouta de Est', se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Ankara. 

Acesta precizează însă că Turcia 'rămâne hotărâtă să lupte împotriva organizaţiilor teroriste care ameninţă integritatea teritorială şi politică a Siriei'. 

Ankara a lansat la 20 ianuarie o ofensivă pentru a disloca din enclava Afrin, din nord-vestul Siriei, miliţia kurdă Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), considerată teroristă de Turcia din cauza legăturilor cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care poartă o gherilă sângeroasă pe teritoriul turc. 

Campania a provocat tensiuni cu SUA, cu care YPG sunt aliaţi în lupta împotriva grupării jihadostet Stat Islamic în Siria. 

Un responsabil turc de rang înalt, citat de televiziunea NTV, a dat asigurări că rezoluţia adoptată sâmbătă de Consiliul de Securitate al ONU nu va avea niciun efect asupra operaţiunilor militare din Afrin contra YPG, el explicând că acestea vizează combatarea terorismului. 

La rândul lor, YPG s-au declarat, într-un comunicat, dispuse să întrerupă operaţiunile militare, cu excepţia celor împotriva Statului Islamic, 'rezervându-şi în acelaşi timp dreptul de a riposta (...) în cazul unei agresiuni a armatei turce'. 

Potrivit comunicatului, YPG se arată dispuse să faciliteze sosirea ajutoarelor umanitare în Afrin, în baza rezoluţiei ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.