Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia se apropie de Iran: Vizită surpriză a şefului diplomaţiei turce la Teheran

thedailybeast.com
iran

Şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a cărui ţară susţine rebeliunea siriană, a efectuat joi o vizită în Iran, care îl sprijină pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, pentru a discuta despre probleme regionale, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe al Iranului, informează agenţia de presă AFP. Această vizită neanunţată a lui Cavusoglu a intervenit după cea întreprinsă la 12 august de şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, la Ankara, unde a discutat cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

În timpul acestei vizite, Turcia s-a angajat să coopereze cu Iranul la o rezoluţie asupra conflictului din Siria, în pofida divergenţelor dintre cele două ţări pe marginea crizei siriene. "Mevlut Cavusoglu a efectuat ieri o scurtă vizită la Teheran, pentru a continua consultările pe marginea unor probleme regionale şi a relaţiilor bilaterale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Afacerilor Externe, Bahram Ghassemi, la televiziunea de stat. Potrivit acestuia, cele două ţări au decis să organizeze într-un viitor apropiat "numeroase întâlniri la diferite niveluri între înalţi responsabili ai celor două ţări". Mass-media iraniene informează de asemenea despre o posibilă vizită a lui Erdogan la Teheran în următoarele zile.

Vizita din 12 august a lui Zarif în Turcia a intervenit la câteva zile după cea a lui Erdogan în Rusia, care, alături de preşedintele Vladimir Putin, a repus relaţiile ruso-turce pe şine, după o perioadă de aproape nouă luni de puternice tensiuni. Vizita lui Erdogan în Rusia şi cea a lui Cavusoglu în Iran dau naştere speculaţiilor privind o apropiere între cele trei ţări cu privire la conflictul sirian, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.