Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia sfidează NATO și UE și anunță dezvoltarea relațiilor cu Rusia: Le diversificăm în toate domeniile (ministru de externe)

www.reuters.com
mevlut

În legătură cu relaţiile dintre Turcia şi Rusia, ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat: "Continuăm să ne dezvoltăm cooperarea şi dialogul. Relaţiile noastre care cuprinde o paletă largă de domenii, de la comerţ la turism, de la energie la investiţii, se dezvoltă şi se diversifică."

Ministrul Çavuşoğlu a declarat pentru Sputnik că diplomatul cu experienţă Karlov, care a adus servicii importante relaţiilor turco-ruse, a câştigat simpatia poporului turc, relatează Akșam preluat de Rador.

Ne vom aminti întotdeauna de contribuţia lui Karlov la dezvoltarea prieteniei dintre Turcia şi Rusia, a spus Çavuşoğlu şi a continuat: "Au trecut 6 ani de la acel eveniment. Este o realitate că atacul comis asupra domnului Karlov a fost unul care a vizat prietenia turco-rusă. Dar determinarea liderilor celor două ţări şi acţiunile instituţiilor noastre au invalidat această capcană. Autorii atacului au răspuns în faţa justiţiei şi au primit pedepsele meritate."

Çavuşoğlu a subliniat că decesul lui Karlov a afectat şi poporul turc pe cât a afectat poporul rus şi a adăugat: "Turcia, care într-un trecut apropiat a înregistrat pierderi în rândul diplomaţilor, a ambasadorilor, este ţara care cunoaşte cel mai bine această durere. În calitatea mea de ministru de externe al Republicii Turcia, am participat la ceremonia de repatriere a trupului ambasadorului decedat pe aeroportul Vnukova din Moscova împreună cu omologul meu (Serghei) Lavrov, şi am transmis condoleanţe familiei îndurerate."

Eforturile lui Karlov s-au concentrat pe dezvoltarea relaţiilor dintre Turcia şi Rusia în toate domeniile, a spus Çavuşoğlu şi a continuat: "Iar noi continuăm să ne dezvoltăm cooperarea şi dialogul. Relaţiile noastre care cuprind o paletă largă de domenii, de la comerţ la turism, de la energie la investiţii, se dezvoltă şi se diversifică. Vom continua să ne intensificăm eforturile pe baza dorinţelor popoarelor noastre şi a intereselor comune. Cu această ocazie transmit din nou condoleanţe, în primul rând familiei îndoliate şi apropiaţilor, precum şi poporului şi statului rus. Ne amintim cu respect de ambasadorul Karlov. Odihnească-se în pace!"

La 19 decembrie 2016, în timpul discursului de deschidere a expoziţiei de fotografii "Rusia de la Kaliningrad la Kamceatka prin ochii vizitatorului" Karlov şi-a pierdut viaţa în urma atacului armat al poliţistului Mevlüt Mert Altıntaş, membru FETÖ (Mişcarea Gülenistă - n.trad.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.