Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, solicitare oficială la ONU: Țara a cerut să-și schimbe numele în toate documentele

economica.net
Turcia

Turcia a cerut ONU să schimbe numele republicii în toate documentele oficiale în limbi străine, astfel încât acesta să fie scris în conformitate cu normele fonetice turcești, a transmis miercuri ziarul Sabah.

"Finalizăm procesul de creștere a valorii țării noastre ca brand, început de președintele nostru Tayyip Erdogan. Am trimis o scrisoare secretarului general al ONU și astfel înregistrăm numele străin al țării noastre la ONU ca Türkiye", a scris Mevlut Cavusoglu pe Twitter.

După cum a declarat pentru Anadolu Ajansı reprezentantul oficial al secretarului general al organizației mondiale, Stefan Dujarric, ONU a dat curs solicitării Turciei. "Secretarul general al ONU, António Guterres, a primit o notificare din partea ministrului turc de Externe cu privire la redenumirea. Schimbarea numelui țării intră în vigoare din momentul primirii acestei scrisori", a declarat acesta, citat de agenție.

Astfel, în loc de denumirea tradițională Turcia (Turkey), toate forurile internaționale și documentele oficiale vor folosi Türkiye, așa cum se pronunță în limba turcă.

Turcia își promovează în mod activ imaginea și produsele pe piața mondială de mai mulți ani, pentru a obține o recunoaștere maximă a țării ca brand și pentru a o face unică. Pasul actual este menit să finalizeze în mod oficial această campanie de PR a Ankarei. În plus, țara continuă să promoveze în mod activ marca Türk mal ("Made in Turkey") în lume.

După cum a remarcat în ianuarie Fahrettin Altun, șeful departamentului de relații publice al administrației prezidențiale turce, Turcia "a devenit o țară mare și puternică care nu doar consumă, ci și produce". În acest sens, republica trebuie să își promoveze viziunea pe piețele internaționale prin prezentarea propriilor produse și creșterea gradului de conștientizare a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.