Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia susține că revenirea asupra deciziei de achiziționare a sistemului rusesc S-400 ar fi 'problematică', dar că vrea un dialog cu SUA

www.sozcu.com.tr
Hulusi Akar

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a afirmat joi că ar fi 'foarte problematic' pentru Ankara să revină asupra deciziei de a achiziţiona sistemul rusesc de apărare antirachetă S-400, el exprimându-şi însă speranţa că disputa cu Statele Unite pe acest subiect ar putea fi rezolvată prin dialog, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

Akar a mai reiterat că Turcia se află în discuţii cu Rusia în ce priveşte obţinerea unui al doilea lot al sistemelor de apărare S-400.

SUA au impus luna trecută sancţiuni împotriva Directoratului turc al Industriei de Apărare (SSB), a şefului acestuia, Ismail Demir, şi a altor trei angajaţi, în urma acestei achiziţii.

'Este o situaţie foarte problematică să te întorci din punctul în care am ajuns noi. Invităm (Statele Unite) să se distanţeze de limbajul ameninţător cum sunt sancţiunile', le-a spus ministrul jurnaliştilor la Ankara.

'Dorim soluţionarea problemelor prin dialog. Dacă partea americană doreşte o soluţie, o soluţie ar putea fi găsită prin discuţii la nivel tehnic', a adăugat Akar.

Sancţiunile au fost impus într-un moment tensionat în relaţia complexă dintre Ankara şi Washington.

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, care îşi va intra în funcţie la 20 ianuarie, a criticat în trecut politicile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Turcia şi-a apărat decizia de achiziţie a sistemului rusesc S-400 prin faptul că nu a putut procura sisteme de apărare aeriană de la niciun aliat din NATO în termeni satisfăcători.

Washingtonul afirmă că S-400 constituie o ameninţare pentru avioanele sale de luptă F-35 şi pentru sistemele mai largi de apărare ale NATO. Turcia respinge aceste afirmaţii şi spune că S-400 nu vor fi integrate în sistemele NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.