Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Trebuie să oprim alte ţări din a urma exemplul SUA

greece.greekreporter.com

Turcia le-a cerut ţărilor musulmane să oprească alte naţiuni din a urma Statele Unite şi a-şi muta ambasadele în Ierusalim, apelul fiind făcut la o întâlnire a Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI) la Istanbul, scrie Reuters, potrivit news.ro.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a convocat summitul OCI după ce forţele israeliene au ucis zeci de protestatari palestinieni la graniţa cu Fâşia Gaza în această săptămână.

"În declaraţia finală, vom sublinia statutul problemei palestiniene pentru comunitatea noastră şi că nu vom permite schimbarea statutului oraşului istoric. Trebuie să oprim alte ţări din a urma exemplul SUA”, a declarat ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu.

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a declarat că ţările islamice trebuie să se coordoneze cu alte state.

Citește și: Un copil de 3 luni şi o persoană de 29 de ani cu imunodepresie severă, nevaccinată, au murit în ultima săptămână din cauza rujeolei

"Crimele recente ale Israelului în Palestina şi relocarea ambasadei americane la Ierusalim necesită o coordonare serioasă între ţările islamice şi comunitatea internaţională”, a afirmat Zarif la sosirea la Istanbul.

Turcia a fost unul dintre cei mai vocali critici la adresa mutării ambasadei americane şi a violenţelor din Fâşia Gaza, guvernul turc declarând trei zile de doliu pentru cei ucişi. Erdogan a descris acţiunile forţelor israeliene drept un "genocid” şi a numit Israelul "un stat terorist”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.