Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia va reduce importurile de gaze datorită zăcământului din Marea Neagră

globaltimes.cn
marea bohai gaze

Ministrul turc al Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Donmez, a declarat că rezervele dovedite de gaze naturale de la câmpul Sakarya din sectorul turcesc al Mării Negre ajung la 710 miliarde de metri cubi, ceea ce este suficient pentru a acoperi cererea populației turcești pe 33 de ani, anunță caliber.az.

S-a stabilit obiectivul de a atinge nivelul maxim al producției de gaze din Marea Neagră în termen de patru ani, ceea ce va reduce importul de gaze cu 30%, a precizat Donmez, relatează agenția Anadolu.

"Aproximativ 6.500 de persoane sunt implicate în operațiunile de pe secțiunea onshore a proiectului, în timp ce 2.500 de specialiști sunt implicați în secțiunea offshore. Aproximativ 18 ingineri străini au primit cetățenia turcă în timpul implementării proiectului", a spus el.

Referindu-se la subiectul amânării plății datoriei companiei Turkish Petroleum International Company (BOTAS) față de partea rusă, ministrul a declarat că negocierile pe această temă sunt în curs de desfășurare.

"Plățile nu au fost amânate. Purtăm discuții cu Rusia în mai multe sfere. Vom alege cea mai avantajoasă opțiune pentru partea turcă. BOTAS negociază în mod direct cu compania rusă Gazprom", a precizat ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.