Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia vrea pace cu SUA: APELUL ministrului turc de Externe

Mevlut Cavusoglu

Turcia nu își dorește să aibă dispute cu Statele Unite, a declarat joi ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, adăugând că cele două state pot depăși conflictul, dar nu prin abordarea actuală a Washingtonului, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

"Putem depăși problemele cu Statele Unite foarte ușor, dar nu prin abordarea actuală", a afirmat Mevlut Cavusoglu în cadrul unei conferințe de presă.

Autoritățile de la Washington au impus la începutul lunii august sancțiuni împotriva a doi miniștri turci, din cauza refuzului Turciei de a permite repatrierea pastorului protestant Andrew Brunson.

Citește și: Amenințare cu BOMBĂ la bordul unor avioane! Patru aeronave au fost nevoite să aterizeze de URGENȚĂ în Chile şi Peru, un altul - în Grecia

Pastorul american Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în luna iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.