Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia vrea să creeze singură o zonă de securitate în Siria: Erdogan dă însă asigurări că nu dorește să excludă SUA și Rusia

reuters.com
recep erdogan onu

Turcia are capacitatea de a crea singură ”o zonă de securitate” în Siria, dar nu ar exclude SUA, Rusia sau alte state dacă vor dori să coopereze, a declarat joi ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Articulații sănătoase, indiferent de vârstă. Alimentele care fac minuni în acest domeniu

În urma deciziei președinmtelui american Donald Trump de a retrage toți cei 2.000 de militari SUA din Siria, președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că el și Trump au discutat despre posibilitatea ca Turcia să înființeze în Siria o zonă de securitate de 32 de km pătrați de-a lungul graniței.

Cavusoglu a declarat pentru postul te televiziune A Haber că nu este nimic sigur în legătură cu planificarea acestei zone de securitate, dar că punctele de vedere dintre Ankara și Washington corespund, în afară de câteva aspecte.

”Putem înființa singuri o zonă de securitate, dar nu vom exclude SUA, Rusia sau alte țări dacă vor dori să coopereze”, a afirmat Cavusoglu.

Cavusoglu a declarat că Ankara și Moscova sunt ”pe aceeași lungime de undă” în privința soluțiilor politice în afară de chestiunea legată de rămânerea la putere a lui Bashar al-Assad. Moscova îl susține pe Assad, în timp ce Ankara nu îl vrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.