Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia vrea să evacueze vineri, din Gaza, zeci de copii răniți și bolnavi

Ali Unal /AP Photo
protest turcia israel

Turcia intenționează să evacueze vineri, din Gaza, copii și tineri, răniți sau bolnavi, ca parte a celei de-a treia runde de evacuare, a declarat joi ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, potrivit Reuters.

Până în prezent, Turcia a evacuat din Gaza 150 de persoane, majoritatea bolnavi de cancer și însoțitorii lor, pentru a-și continua tratamentul. De asemenea, a evacuat peste 100 de turci, ciprioți turci și rudele acestora în această săptămână, potrivit mediafax.

Vorbind pe aeroportul Esenboga din Ankara, Koca a spus că trei copii bolnavi din Gaza au fost aduși în Turcia joi. El a adăugat că este vorba despre un băiat de 2 ani și de două fete de 9 și 10 ani care vor primi tratament în Turcia.

Cea de-a treia rundă de evacuări, constând dintr-un grup de 50 de persoane, a fost amânată din cauza unor probleme legate de permisiunile pentru transferul acestora, a mai spus ministrul.

„Ne așteptăm ca a treia evacuare să aibă loc mâine (vineri) și va fi o evacuare care va consta în mare parte din copii și tineri. Sunt mai puțini bolnavi de cancer în grup, dar va fi o evacuare care va consta în majoritate din copii și tineri răniți”, a precizat Koca.

În plus, Turcia a trimis aproximativ 800 de tone de ajutor umanitar, materiale medicale și medicamente în Egipt pentru locuitorii din Gaza. Koka a precizat că Turcia dorește să înființeze un spital de campanie pe partea Gaza a punctului de trecere a frontierei Rafah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.