Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, ZGUDUITĂ de atentate cu BOMBĂ: Peste 100 de VICTIME / FOTO

breaking news stiripesurse.ro

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 120 au fost rănite joi într-un nou atac cu maşină-capcană atribuit rebelilor kurzi, care au vizat de data aceasta sediul poliţiei din Elazig, bastion conservator şi naţionalist din estul Turciei care până acum a fost ferit de conflictul cu rebelii kurzi, relatează AFP, citând agenţia de presă locală Dogan, arată agerpres.ro

Atacul a vizat sediul poliţiei din această provincie non-kurdă, deflagraţia provocând daune importante clădirii cu patru etaje şi imobilelor din jur. Un atac similar a ucis doi poliţişti şi un civil în cursul nopţii la Van, situat mai la est, în care au fost rănite 73 de persoane. 

Mai multe ambulanţe se îndreptau spre locul exploziei, potrivit imaginilor posturilor de televiziune locale. 

Elazig, provincie din estul Turciei, populată de o majoritate non-kurdă, nu a cunoscut până acum lupte între forţele turce şi rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Astfel de lupte au loc frecvent în sud-estul majoritar kurd, scena tradiţională de acţiune a militanţilor PKK. 

Luni, opt persoane - cinci poliţişti şi trei civili - au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană, atribuit PKK, împotriva unui post al poliţiei pe o autostradă în Van, oraş situat în apropiere de frontiera cu Iranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.