Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii nu renunţă la atingerea frunților ca formă de salut

ak3.picdn.net
turcia istanbul

Turcii rămân calmi şi cei mai mulţi nu renunţă la îmbrăţişări şi la atinsul frunţilor, ca formă de salut. Turcia a raportat la începutul epidemiei un număr foarte mic de oameni infectaţi cu coronavirus. Acum, însă, numărul cazurilor confirmate în Turcia se apropie de 3.000, scrie Mediafax.

Nu foarte departe de România, Turcia se confruntă şi ea cu epidemia de coronavirus. Numărul persoanelor confirmate se apropie acolo de 3.000.

Regimul Erdogan a suspendat zborurile către aproape 70 de state, a închis şcolile, cafenelele, barurile şi a interzis rugăciunile colective. Juan Carlos Gómez Henríquez, jurnalist din Mexic, care se află de ceva timp în provincial Isparta din sud-vestul Turciei, povesteşte pentru Mediafax că atmosfera acolo e deocamdată calmă.

„Modul în care oamenii se comportă este moderat. Nu am observat prea multă panică. , în ciuda faptului că, acum, numărul de cazuri a ajuns, cred, la 1.529, dintre care 37 au fost fatale. Au fost luate măsuri. Unii oameni din autobuz folosesc mănuşi şi încearcă să stea departe unul de celălalt. Folosesc măşti. Însă ar putea fi o problemă, pentru că turcii interacţionează foarte aproape între ei prin atingere. Chiar şi atunci când se salută, îşi ating fruntea. Oamenii încă fac lucrul ăsta. Chiar şi atunci când eram în staţia de autobuz făceau asta. Se îmbrăţişează... Nu s-a schimbat atât de mult situaţia. Ei încă vând prăjituri într-un spaţiu deschis. Dacă cineva tuşeşte, vor fi acoperite de virus. Numărul de cazuri creşte exponenţial, s-ar putea ca Turcia să fie una dintre cele mai afectate ţări”, a spus jurnalistul Juan Carlos Gómez Henríquez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.