Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii și saudiții o dau la pace: Întâlnire între miniștrii de externe, după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi la Istanbul

impacare intelegere

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu omologul său saudit Faisal bin Farhan Al Saud vineri în Niger, un nou semn de continuare a îmbunătăţirii relaţiilor dintre ţările lor la doi ani după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Cei doi miniştri au avut o "întâlnire sinceră" în timpul desfăşurării Consiliului miniştrilor de externe ai Organizaţiei Cooperării Islamice, potrivit declaraţiei lui Cavusoglu pe Twitter.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

"Un parteneriat puternic Turcia-Arabia Saudită va aduce beneficii nu numai ţărilor noastre, dar şi întregii noastre regiuni", a scris el, distribuind o fotografie cu cei doi şefi ai diplomaţiilor salutându-se.

Relaţiile dintre cele două puteri regionale au ajuns la un nivel scăzut după ce Khashoggi a fost ucis în interiorul consulatului saudit din Istanbul în 2018. Ankara şi Riadul au fost de asemenea în contradicţie cu privire la politicile legate de conflictele libian şi sirian.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

O încercare oficială de a repara legăturile a venit după un apel telefonic între preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi regele Salman în weekend. Cei doi lideri au convenit asupra menţinerii canalelor de dialog deschise pentru îmbunătăţirea legăturilor şi soluţionarea problemelor, a declarat preşedinţia turcă.

Procurorii turci susţin că Jamal Khashoggi a fost ucis de o echipă de execuţie saudită. Un proces la un tribunal din Istanbul împotriva unor oficiali cheie saudiţi, inclusiv cei apropiaţi de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, se va relua în martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.