Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turismul religios din Portugalia, puternic afectat de pandemia de COVID-19

facebook.com
izolare coronavirus

Pentru afacerile care depind de cel mai important loc de pelerinaj religios din Portugalia, ziua de 13 octombrie trebuia să fie cea mai importantă zi a anului, însă anul acesta lucrurile s-au schimbat din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

În fiecare an în data de 13 octombrie mii de pelerini se îndreaptă spre sanctuarul de la Fatima, ridicat pe locul unde în 1917 Sfânta Fecioară Maria a apărut în faţa a trei copii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

Din cauza restricţiilor introduse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului, doar 4.500 de pelerini au luat parte la ceremoniile din acest an comparativ cu 100.000 în 2019 iar donaţiile de care depinde sanctuarul au scăzut aproape la zero, a declarat purtătorul de cuvânt, Carmo Rodeira.

"Sanctuarul există pentru a-i întâmpina pe pelerini...însă cel mai mare impact este asupra modului în care celebrăm credinţa şi aceasta este cea mai mare provocare pe care pandemia a ridicat-o pentru Biserică", a spus Carmo Rodeira.

Între timp restaurantele stau goale în oraşul dependent de turismul religios iar rezervările la hotel sunt în scădere cu 90%, potrivit cifrelor oficiale.

"Vizitatorii internaţionali au dispărut pur şi simplu", spune Alexandre Marto, directorul Fatima Hotels, un grup de 10 hoteluri care împart aceeaşi platformă de rezervare.

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

În jurul sanctuarului, cele câteva zeci de magazine care vând obiecte religioase sunt aproape goale şi chiar şi cele care au clienţi trec printr-o perioadă dificilă. "Străinii au încetat să mai vină şi acum sunt doar portughezii, care au puţini bani, aşa ca mine", spune Ana Maria, 60 de ani, proprietara unui mic magazin.

Însă pentru unii, criza sanitară a creat oportunităţi. Ana Paula Reis a decis să îşi mute restaurantul spre o locaţie mai puţin frecventată de turişti astfel încât clienţii locali pot să se bucure de reţetele tradiţionale într-un conform sporit. "Pe străzile frecventate de turişti, hotelurile sunt închise, magazinele sunt închise. Este ceva de speriat" spune Ana Paula Reis. "Pandemia mi-a dat şansa de a creşte", adaugă proprietara restaurantului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.