Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiștii are merg la băile Cojocna scapă de drumul groazei abia la toamnă

pixabay.com
lucrari drum in lucru

Compania de Apă Someș S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, continuă în ritm alert proiectul de înlocuire a vechii conducte de apă din localitatea Cojocna. Drumul până la Cojocna este plin de gropi, denivelări și „plombe”.

În momentul de față, lucrările înregistrează un progres de circa 80%.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Stațiunea Băile Cojocna beneficiază în acest an de ample investiții edilitare, atât în ceea ce privește rețeaua de apă cât și infrastructura rutieră. Ne dorim astfel ca, până în toamnă, aceste lucrări să fie finalizate, iar cetățenii de aici, dar și turiștii, să se bucure de beneficiile acestor investiții asigurate din bugetul Consiliului Județean”.

Concret, până la începutul lunii august 2021, executantul lucrării a montat noua conductă de apă pe o lungime de peste 1.500 m. De asemenea, au fost realizate 26 de branșamente la imobile și montați doi hidranți care permit alimentarea autospecialelor de pompieri în caz de incendiu. În acest moment se lucrează pe străzile Republicii, Șerpa, Andrei Mureșanu și Cuza Vodă.

Până la finalizarea lucrărilor, preconizată în cursul lunii octombrie a.c., constructorul va monta încă 220 m de rețea de apă, respectiv 23 de noi branșamente la imobile.

Costul total al investiției, în cuantum de aproximativ 800.000 lei, este asigurat din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit din redevența și impozitul pe profit datorate Consiliului Județean de către Compania de Apă „Someș”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.