Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiştii care au rămas izolaţi în zona de creastă a masivului Făgăraş au fost cazați la o pensiune

salvamont

Turiştii care au rămas izolaţi în zona de creastă a masivului Făgăraş, sectorul vârful Moldoveanu - Iezerul triunghiular, au fost coborâţi în siguranţă de pe munte de către Salvamont în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi au fost cazaţi la o pensiune în zona Nucşoara, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Oficialul ISU Argeş a precizat că trupul neînsufleţit al bărbatului care a murit, după ce a căzut sâmbătă seară de la zeci de metri într-o râpă din zonă, a fost coborât de pe versant duminică dimineaţă în jurul orei 5.30.

Mădălina Epure a subliniat că în afară de bărbatul decedat niciun alt turist nu a fost rănit grav şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Acestea erau informaţiile aseară (sâmbătă seară - n.r.) că ar mai fi rănit un bărbat care ar fi încercat să-l ajute pe cel care a murit. Nu era rănit grav şi, din câte ştiu, azi-dimineaţă, când au coborât cu toţii nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, deci probabil că s-o fi zgâriat cel mult, dacă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale nimeni. Au fost coborâţi de Salvamont în zona Nucşoara unde i-am aşteptat şi noi cu ambulanţele SMURD şi au rămas cazaţi la o pensiune. Nu a fost nimeni transportat la spital. (...) Dimineaţă la ora 5.30 i-au coborât pe ultimii, de fapt, l-au coborât pe cel decedat dimineaţă, a fost coborât ultimul", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Anterior, Salvamont România a comunicat că un bărbat a murit după ce a căzut sâmbătă seară de la zeci de metri în zona de creastă a masivului Făgăraş, sectorul vârful Moldoveanu - Iezerul triunghiular. Tot sâmbătă seară, ISU Argeş a menţionat că bărbatul face parte dintr-un grup de turişti, iar în zona respectivă nu este semnal GSM.

"Este vorba despre un grup de 40 - 50 persoane care coborau de pe vârful Moldoveanu către Valea Rea. Profesorul acestui grup de studenţi a căzut pe versant, într-o râpă. Acţionează Salvamont", a mai informat ISU Argeş. Potrivit informării, în zonă au fost trimise două ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.