DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Turiştii români petrec tot mai multe nopţi în hotelurile din Palestina

palestina

Numărul înnoptărilor turiştilor români în hotelurile din Palestina a crescut cu peste 50% în primul trimestru din 2018 în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2017, a declarat recent, la Bethleem, în cadrul unui briefing pentru ziariştii români, directorul general al departamentului de marketing din Ministerul palestinian al Turismului şi Antichităţilor, Majed Ishaq (Agerpres).

Potrivit responsabilului palestinian, România a fost pe locul trei în lume la numărul de vizite în Palestina în 2017, după Rusia şi SUA, şi pe locul doi la numărul de înnoptări, după Polonia.
În 2017, numărul turiştilor români care au vizitat Bethleem a fost de 53.742, iar numărul înnoptărilor la Bethleem a fost de 128.954.
Numărul înnoptărilor turiştilor români în hotelurile din Palestina a crescut în primul trimestru din 2018 cu peste 50% faţă de perioada similară din 2017. Cele mai multe înnoptări au avut loc în luna aprilie, 18.488, faţă de 13.267 în aceeaşi lună din 2017.
Cei mai mulţi vizitatori români s-au înregistrat în 2018 la Bethleem în luna aprilie, 6.771, în scădere însă faţă de aceeaşi lună din 2017, când 11.505 români au venit în oraşul naşterii lui Iisus Hristos, a mai precizat oficialul palestinian în prezentarea de luni de la Ministerul Turismului şi Antichităţilor.
Din punctul de vedere al ministrului turismului şi antichităţilor, Rula Maayah, creşterea numărului de nopţi petrecute de turiştii români în hotelurile din Palestina se explică în primul rând prin intensificarea contactelor directe ale tour-operatorilor palestinieni cu omologii lor români.
"În ultimii ani am avut o creştere a numărului românilor în Palestina. Este important de menţionat că România nu era acum cinci sau şapte ani una dintre principalele naţiuni care vizitau Palestina, dar a căpătat acest statut şi cred că asta se întâmplă datorită muncii pe care o facem împreună cu sectorul privat care participă la târgurile de turism din România, date fiind oportunităţile ca palestinienii din sectorul privat să se întâlnească cu omologii lor români şi să-i convingă să vină în Palestina prin intermediul tour-operatorilor palestinieni. De asemenea, la nivel oficial au ajutat întâlnirile cu ministrul turismului şi cu Biserica" Ortodoxă Română, a declarat Rula Maayah pentru AGERPRES.
Ea dă asigurări că protestele violente produse atât în Cisiordania, cât şi în Fâşia Gaza după mutarea ambasadei SUA la Ierusalim nu i-au descurajat pe turiştii străini să vină în Palestina.
Conform unor date prezentate de Majed Ishaq, turismul reprezintă în Palestina 14% din PIB şi asigură anual un venit de 850 de milioane de dolari, dar şi 30.000 de joburi.
Ministrul Rula Maayah spune că niciodată un turist care a vizitat Palestina nu a avut probleme de securitate şi ne-a invitat să căutăm pe internet dovezi în sens contrar.
"Puteţi să-l întrebaţi pe reprezentantul diplomatic al României în Palestina. Dacă verificaţi pe internet, pe Google, veţi vedea că nu a existat niciodată o problemă cu un turist care a vizitat Palestina pentru că palestinienii lucrează mereu din greu pentru a-i ţine pe turişti în siguranţă faţă de orice probleme. Apropo, în ultimii ani turiştii se pot confrunta cu probleme peste tot în lume şi am văzut ce s-a întâmplat în ultimii ani. Din fericire, aici nu am avut niciun măcar un singur accident cu un turist care a vizitat Palestina", a mai spus Rula Maayah.
Ghidul palestinian Johnny Samir Alyateem a declarat marţi pentru AGERPRES că a observat şi el o creştere a numărului de români care vizitează Locurile Sfinte şi a mărturisit că admiră la ei faptul că nu se tem să înnopteze la Bethleem, cum se întâmplă de pildă cu turiştii americani.
"Am observat că mai mulţi români vizitează Locurile Sfinte şi Bethleem şi că acest an a fost mult mai bun decât anul trecut. Românilor le place să stea în Bethleem, probabil pentru că este puţin mai ieftin decât în Israel şi cred că cultura românilor se potriveşte foarte bine cu cultura palestiniană. Deci când vin la Bethleem găsesc ospitalitatea şi preţuri mai bune şi de aceea le place să vină aici", ne-a spus ghidul palestinian.
"Am mulţi prieteni din România şi vin aici pentru că simt că suntem prieteni. Ştiu mulţi ghizi din România care vin de două ori pe lună cu grupuri din România", a mai spus Johnny.
"Cele mai multe vizite din România sunt pelerinaje la Locurile Sfinte, Ierusalim sau mănăstirile din deşert, deci practic este un turism de pelerinaj", a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.