Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiştii vaccinaţi cu schemă completă vor putea vizita din nou Iranul începând din noiembrie

Twitter
Turcia Turkmenistan Iran Uzbekistan Iran Irak Arabia Saudita

Turiştii străini vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus vor putea să viziteze din nou Iranul începând din luna noiembrie, a anunţat marţi Ministerul Turismului din această ţară, citat de DPA.

Turiştii străini vor primi vize atunci când vor pătrunde pe teritoriul iranian, a precizat agenţia de presă Ilna, citând Ministerul Turismului.

Iranul a interzis accesul vizitatorilor străini în aprilie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Turismul reprezintă o importantă sursă de venituri pentru Iran, care se confruntă de mai mulţi ani cu o criză economică importantă din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite.

Potrivit relatărilor din mass-media, Iranul era vizitat de aproape 9 milioane de turişti străini pe an înainte de pandemia de COVID-19. După declanşarea crizei sanitare, industria turismului a intrat în colaps.

Aproape 120.000 de decese asociate maladiei COVID-19 şi peste 5,5 milioane de infectări au fost înregistrate în Iran de la izbucnirea pandemiei, în februarie 2020, potrivit Agerpres.ro.

Totuşi, în ultimele săptămâni, specialiştii au constatat o uşoară ameliorare a situaţiei epidemiologice. Potrivit experţilor în sănătate, această ameliorare ar putea fi explicată prin sosirea în ţară a unor vaccinuri anti-COVID-19 produse în străinătate şi în finalizarea procedurilor de dezvoltare a unor vaccinuri produse pe plan intern.

Conform Ministerului Sănătăţii de la Teheran, peste 40% din totalul celor 83 de milioane de rezidenţi iranieni au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus cu cel puţin o doză. Aproape 20% din populaţia iraniană a fost vaccinată deja cu schemă completă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.