Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turkish Airlines confirmă ultima INTERDICŢIE impusă de SUA la bordul aparatelor sale de zbor

Turkish Airlines

Turkish Airlines a anunţat marţi că este una dintre companiile aeriene vizate de decizia SUA de a interzice laptopurile şi tabletele la bordul tuturor avioanelor a nouă companii aeriene din Orientul Mijlociu şi care efectuează zboruri transatlantice, transmite Reuters, conform agerpres.

''S-a decis de către autorităţile abilitate că echipamentele electronice mai mari decât telefoanele celulare sau smartphone-uri nu vor fi permise la bord'' pe zborurile către SUA, a menţionat Turkish Airlines într-o declaraţie, adăugând că de la această măsură fac excepţie echipamentele medicale.

Consiliul European ANUNŢĂ data summitului UE dedicat negocierilor BREXIT

Oficiali americani au declarat pentru Reuters că pasagerii de pe unele zboruri ale companiilor aeriene străine cu destinaţia SUA vor trebui să controleze echipamentele electronice mai mari decât un telefon celular de îndată ce autorităţile americane vor face oficială noua interdicţie dictată de o ameninţare teroristă nespecificată.

Noua regulă urmează să fie prezentată marţi de către Departamentul de Securitate Internă (DHS) al Statelor Unite.

Autorităţile americane au anunţat marţi interzicerea laptopurilor şi tabletelor la bordul tuturor avioanelor care sunt operate de nouă companii aeriene din opt ţări din Orientul Mijlociu şi care efectuează zboruri spre SUA, invocând un risc de atentate 'teroriste'.

Grecii continuă să trimită 'BOMBE în PLIC' la instituţiile economice europene

Companiile aeriene vizate au 96 de ore (patru zile) la dispoziţie, începând cu marţi, ora 07:00 GMT, pentru a le interzice pasagerilor să se îmbarce cu aparate electronice mai mari decât un telefon mobil. Orice astfel de dispozitive (laptopuri, tablete, console de jocuri, e-book-uri, DVD player-e, aparate foto) trebuie puse în bagajele de cală, au precizat oficiali americani.

Un oficial din domeniul aviaţiei a declarat anterior pentru CNN că ar fi vorba de 'temeri privind securitatea în legătură cu pasagerii care se îmbarcă în zboruri fără escală spre SUA din anumite ţări', potrivit DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.