Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turkmenistan va susține o conferință legat de conducta de gaze TAPI la Dubai

Twitter
TANAP gazoduct

Turkmenistan intenționează să organizeze o conferință internațională intitulată "TAPI - conducta de gaze pentru pace și cooperare" în perioada 24-25 februarie la Dubai, Emiratele Unite, informează Trend cu referire la Agenția de Știri de Stat din Turkmenistan.

Vicepremierul Turkmenistan Myratgeldi Meredov a declarat mai devreme, la o ședință guvernamentală, că, o data cu conferința, va avea loc un forum internațional pentru atragerea investițiilor străine în industria petrolului și a gazelor din țară.

Reprezentanții marilor companii mondiale de petrol și gaze, instituții financiare, institute de cercetare și organizații internaționale sunt așteptați să participe la eveniment.

Perspectivele dezvoltării industriei chimice a gazelor din Turkmenistan, atragerea investițiilor în proiecte pentru dezvoltarea blocurilor offshore din sectorul turcmenan al Mării Caspice vor fi luate în considerare la marginea evenimentului.

Se va organiza o masă rotundă cu reprezentanți ai companiilor străine.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Președintele Turkmenistan, Gurbanguly Berdimuhamedov, care a participat la reuniune, a subliniat că construcția conductelor transnaționale de gazete Turkmenistan-Afganistan-Pakistan-India (TAPI) face parte din strategia energetică a Turkmenistanului, care are drept scop diversificarea rutelor de export pentru aprovizionarea cu energie către piața mondială, inclusiv Asia de Sud-Est.

Implementarea unui astfel de proiect la scară largă va oferi un nou impuls dezvoltării economice a statelor regiunii și va contribui la rezolvarea problemelor de natură socială, de mediu și umanitare, a menționat șeful statului.

Construcția secției turkmene a conductei TAPI a fost lansată în decembrie 2015.

Capacitatea de proiectare a conductei poate atinge 33 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Conducta va trece prin orașele afgane Herat și Kandahar (816 kilometri), prin orașele Quetta și Multan pe teritoriul pakistanez (819 kilometri) și va ajunge în orașul Fazilka din India.

Construcția secțiunii afgane a conductei a fost inițiată în februarie 2018, în timp ce construcția tronsonului pakistanez este prevăzută să fie lansată în 2020.

Compania de stat Turkmengas este liderul consorțiului internațional TAPI Pipeline Company Ltd, acționează ca principal finanțator și manager al proiectului.

Consorțiul include, de asemenea, Afghan Gas Corporation, Inter State Gaz Systems Systems (Private) Limited și Private GAIL din India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.