Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turla principală a catedralei Notre-Dame S-A PRĂBUȘIT: Noi detalii de la incendiul uriaș din Paris

notre dame

UPDATE

Întregul acoperiş al Catedralei Notre-Dame din Paris s-a prăbuşit, ars de flăcările care au cuprins luni seara clădirea veche de secole, transmite Reuters.

"Practic, întregul acoperiş a dispărut. Nu văd nici o speranţă pentru clădire", a spus Jacek Poltorak, martor ocular, care privea focul de la balconul de la etajul cinci al unei clădiri aflate în apropiere de faţada sudică a catedralei, unul dintre cele mai vizitate obiective din Franţa.

Pompierii se luptă să stingă incendiul. Un nor imens de fum s-a înălţat deasupra oraşului, iar cenuşa a căzut pe o suprafaţă mare. Parisienii au urmărit neputincioşi, mulţi dintre ei rămaşi fără cuvinte din cauza şocului.

Știrea inițială

 

Turla octogonală în formă de săgeată a Catedralei Notre-Dame din Paris, cuprinsă de un incendiu uriaş, "tocmai s-a prăbuşit", a anunţat luni Emmanuel Gregoire, adjunctul primarului capitalei franceze Anne Hidalgo, care a deplâns "pagube colosale", informează France Presse.

VEZI AICI live VIDEO cum arde catedrala

"De acum înainte, a fost lansată o misiune specială pentru a încerca să se salveze toate operele de artă care pot fi". "Prioritatea a fost acordată securizării zonei înconjurătoare pentru protejarea turiştilor (...) de riscul de colaps", a adăugat el la un canal de ştiri non-stop, BFMTV.

Citește și: Tudor Chirilă surprinde! Cum i-a luat apărarea lui Dan Bittman

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a amânat discursul pe care plănuia să îl ţină luni seara în faţa naţiunii din cauza incendiului.

"Notre-Dame de Paris în flăcări. Emoţia unei naţiuni întregi. Gândurile se îndreaptă către toţi catolicii şi către toţi francezii. Ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist în seara asta să văd că această parte din noi arde", a declarat Emmanuel Macron.

Citește și: Vești uriașe pentru toți cei care au telefoane mobile! Intră în vigoare din 15 mai – Anunț făcut de ANCOM

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a precizat că este “oribil“ să vădă incendiul de la Notre Dame din Paris.

“Oribil să văd incendiul de la Notre Dame din Paris. Poate elicoptere ale pompierilor ar putea fi folosite pentru a stinge incendiul. Trebuie acţionat rapid”, a transmis Trump.

Citește și: Viorica Dăncilă întoarce armele?! Lovitură pentru Liviu Dragnea

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei, potrivit Reuters.

Flăcările au năvălit prin acoperişul catedralei vechi de mai multe secole şi au cuprins rapid turla, care s-a prăbuşit.

Citește și: Lovitură neaşteptată încasată de Kaufland! Gigantul care îl amenință serios

Un nor imens de fum s-a împrăştiat deasupra oraşului, iar cenuşa s-a răspândit pe o suprafaţă întinsă.

Pompierii au evacuat zona din jurul catedralei, aflate în centrul capitalei franceze.

Citește și: Tudor Chirilă surprinde! Cum i-a luat apărarea lui Dan Bittman

Preşedintele Emmanuel Macron a anulat un discurs adresat naţiunii, prevăzut să fie ţinut luni seară. Un reprezentant al preşedinţiei a precizat că Macron urmează să se deplaseze la locul incendiului.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Citește și: Vești uriașe pentru toți cei care au telefoane mobile! Intră în vigoare din 15 mai – Anunț făcut de ANCOM

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre "personajele principale" ale romanului clasic "Cocoşatul de la Notre-Dame", scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.

"Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris", a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Citește și: Viorica Dăncilă întoarce armele?! Lovitură pentru Liviu Dragnea

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.