Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneele de Mare Șlem au convenit să stabilească o uniformizare de zece puncte atunci când setul al cincilea ajunge la 6-6

tenis

Cele patru turnee de tenis de Mare Şlem, Openul Australiei, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, au convenit să stabilească o uniformizare de zece puncte atunci când setul al cincilea ajunge la 6-6, informează agenţia EFE, citat de Agerpres.

Consiliul de conducere al celor patru mari turnee a decis să pună punct disparităţii de criterii în fiecare din aceste turnee, pentru "a oferi o mai mare coerenţă în regulile din acest sport şi pentru a îmbunătăţi experienţa jucătorilor şi a fanilor".

Până acum, Openul Australiei a avut un tiebreak de şapte puncte în setul cinci la 6-6, Wimbledon un tiebreak de şapte puncte la 12-12, Roland Garros o diferenţă de două ghemuri în setul cinci, iar US Open cu o departajare în tiebreak la 6-6 în setul cinci.

Această măsură va începe să fie introdusă sub formă de probă la următorul turneu de la Roland Garros, în probele de simplu, dublu, dar şi la juniori.

Conform acestei noi reguli, se va juca un tiebreak când se ajunge la 6-6 în care unul din cei doi jucători va trebui să ajungă la 10 puncte, cu o diferenţă de două puncte.

Consiliul de conducere al turneelor de Mare Şlem prevede să revizuiască această măsură pe parcursul unui an întreg, înainte de a o implementa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.