Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneu al lui Mike Pence în Egipt, Iordania şi Israel între 20-23 ianuarie

captura Facebook
Mike Pence

Vicepreşedintele american Mike Pence va efectua între 20 şi 23 ianuarie un turneu în Orientul Mijlociu, cu etape în Egipt, Iordania şi Israel, ţară în care va pronunţa un discurs în Knesset (parlamentul israelian), a anunţat luni Casa Albă, transmit AFP şi Reuters. Turneul lui Mike Pence era programat iniţial în luna decembrie, dar a fost amânat pe fondul acutizării tensiunilor în regiune în urma deciziei unilaterale şi controversate a preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala statului Israel. Pence este un puternic susţinător al deciziei lui Trump cu privire la Ierusalim, conform Agerpres.

Potrivit Casei Albe, vicepreşedintele american se va întâlni cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, cu regele Iordaniei, Abdallah al II-lea, urmând ca în Israel, între 22 şi 23 ianuarie, să discute cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin. În programul vizitei lui Pence în Israel se mai află, pe lângă discursul în Knesset, vizite la Zidul Plângerii din Oraşul Vechi al Ierusalimului şi la memorialul Yad Vashem al Holocaustului. 'La indicaţia preşedintelui Trump, vicepreşedintele se va deplasa în Orientul Mijlociu pentru a reafirma angajamentul nostru de a lucra împreună cu aliaţii SUA din regiune pentru înfrângerea radicalismului care ameninţă generaţiile viitoare', a declarat Alyssa Farah, purtătoare de cuvânt a lui Pence.

Acesta intenţionează să discute cu liderii din regiune despre 'căi de colaborare pentru a combate terorismul şi a îmbunătăţi securitatea noastră naţională', a adăugat purtătoarea de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.