Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneu de amploare al lui Rex Tillerson la Londra, Paris, Davos şi Varşovia

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, vizitează săptămâna viitoare mai multe ţări din Europa, printre care Marea Britanie boicotată de Donald Trump care a refuzat să fie prezent la inaugurarea noii ambasade americane la Londra, transmite AFP. Noul turneu, de duminică până sâmbătă, 27 ianaurie, include Londra, Paris, Davos şi Varşovia, a anunţat joi Departamentul de Stat într-un comunicat, conform Agerpres.

În cursul primelor două etape, el va discuta la începutul săptămânii cu omologul său britanic, Boris Johnson, apoi marţi cu responsabili francezi, despre Iran, Siria, Libia, Coreea de Nord şi Ucraina.

Este prevăzută vreo ceremonie pentru inaugurarea noii ambasade americane în capitala britanică? "În fiecare turneu, încerc să ajung la ambasada locală" pentru "a discuta cu personalul nostru", le-a spus Rex Tillerson jurnaliştilor miercuri seară. "Sper să trec pe la ambasadă", dar "rămânem numai o zi acolo", a adăugat el.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, nu a confirmat clar joi dacă ministrul va vizita noua clădire, dar a menţionat că, deocamdată, nu este prevăzută nicio ceremonie.

"Am deschis ambasada la începutul săptămânii", marţi, iar "personalul nostru este încă în tranziţie de la fostul sediu la cel nou", a precizat ea.

O nouă lovitură serioasă pentru "relaţia specială" dintre Statele Unite şi Marea Britanie, Donald Trump şi-a anulat săptămâna trecută o vizită la Londra pentru a inaugura ambasada pe care o consideră prea scumpă şi la periferie. Rex Tillerson a evitat să critice noul sediu: "este o decizie luată deja, inutil să revenim asupra ei".

Şeful diplomaţiei americane va fi prezent miercuri la Forumul economic mondial de la Davos, în Elveţia, alături de Donald Trump.

La 26 ianuarie, el va ajunge la Varşovia pentru întâlniri bilaterale cu înalţi responsabili polonezi, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.