Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneu fulger în Turcia: Putin și Zelenski pleacă să negocieze cu Erdogan, după noua victorie în alegeri

Twitter
Putin Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și dictatorul rus, Vladimir Putin, ar putea vizita Turcia, după învestirea liderului turc, Recep Tayyip Erdoğan - scrie RBC, citând "Hürriyet". "Putin va face o vizită specială separată în Turcia.

După Putin, președintele ucrainean, Zelenski, va veni în Turcia" - a declarat corespondentul "Hürriyet" Hande Fırat, citând surse proprii.

Potrivit acesteia, în cadrul celor două vizite, pe care Putin și Zelenski le vor face unul după celălalt, vor fi discutate aspecte despre cursul războiului și despre acordul privind exportul cerealelor ucrainene. Jurnalista a mai menționat că la învestirea președintelui Turciei vor fi prezenţi mulţi lideri străini.

RBC aminteşte că, de la începutul războiului, Turcia și-a oferit în mod activ medierea pentru încetarea focului în Ucraina. Una dintre cele mai mari "victorii" obţinute de Ankara este acordul referitor la exportul maritim de cereale ucrainene, care a fost blocat de Federația Rusă la începutul invaziei.

Trebuie remarcat faptul că președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, le-a propus în multe rânduri lui Zelenski și lui Putin să se întâlnească și a oferit teritoriul Turciei drept platformă pentru negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.