Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneul de la Wimbledon autorizează jucătoarele să poarte pantaloni scurţi de culoare închisă din 2023

Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon vor relaxa codul vestimentar prin autorizarea jucătoarelor de a purta pantaloni scurţi de culoare neagră începând cu ediţia viitoare, din 2023, pentru a elimina orice formă de anxietate, a anunţat, joi, All England Club, citat de AFP.

"Anul viitor, femeile şi fetele participante la turneu vor avea posibilitatea să poarte pantaloni scurţi coloraţi dacă vor dori", a declarat directoarea turneului de Mare Şlem londonez, Sally Bolton, într-un comunicat dat publicităţii.

Responsabila turneului de la Wimbledon a precizat că decizia a fost luată "după discuţii cu jucătoarele şi reprezentante ale părţilor implicate".

"Noi sperăm că aceste ajustări vor ajuta jucătoarele să se concentreze doar pe performanţele lor, eliminând astfel o potenţială sursă de anxietate", a adăugat Bolton.

Codul vestimentar al turneului de la Wimbledon impunea jucătorilor şi jucătoarelor ţinute de culoare albă pe iarba londoneză, marcând o unicitate faţă de alte turnee de Mare Şlem, Openul Australiei, Roland Garros şi US Open, informează Agerpres.

În 2014, regulamentul a fost înăsprit în sensul în care obliga participanţii să poarte lenjerie albă pentru a se conforma politicii "totul alb".

Tenisul nu este singurul sport vizat de preocupările legate de perioadele menstruale. La finele lunii octombrie, echipa feminină de fotbal a clubului Manchester City a anunţat că şorturile nu vor mai fi albe de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.