Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneul final al EURO 2021 la fotbal feminin din Anglia amânat pentru iulie 2022

www.gsp.ro
naționala fotbal feminin

Comitetul Executiv al Uniunii europene de fotbal (UEFA) a decis joi să amâne cu un an, pentru iulie 2022, turneul final al EURO 2021 la fotbal feminin din Anglia, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

UEFA a trebuit să ia această decizie, după ce a amânat deja turneul final masculin al EURO 2020 cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul final feminin al EURO 2021 se va desfăşura acum între 6 iulie şi 31 iulie 2022.

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin, a explicat că obiectivul amânării turneului feminin a constat în evitarea suprapunerii cu alte competiţii majore, precum EURO 2020 şi Jocurile Olimpice 2020, care au fost reprogramate în 2021.

''Am luat cu grijă în considerare toate opţiunile, având angajamentul nostru de dezvoltare a fotbalului feminin în prim planul deciziei noastre. Prim mutarea EURO feminin în anul următor, noi ne asigurăm că evenimentul nostru emblematic pentru fotbalul feminin va fi singurul turneu major de fotbal din vară şi va fi în centrul atenţiei reflectoarelor aşa cum merită'', a declarat Ceferin.

UEFA intenţionează să nu opereze modificări în programul iniţial al turneului final feminin, menţinând aceleaşi stadioane.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Forul european a purtat în acelaşi timp discuţii intense cu organizatorii Jocurilor Commonwealth-ului din 2022 de la Birmingham şi cu Federaţia engleză de fotbal pe tema amânării EURO 2021.

''Această decizie ne pune în situaţia de a oferi un turneu care atrage atenţia globală, maximizează acoperirea media şi

creşte audienţa la stadioane şi prin urmare ne ajută să îndeplinim obiectivul nostru principal de a inspira următoarea generaţie de jucătoare'', a declarat şefa departamentului fotbal feminin UEFA, Nadine Kessler.

La turneul final al EURO 2021 urmează să participe 16 echipe, care vor fi repartizate în patru grupe, conform tragerii la sorţi care iniţial a fost programată pentru 6 noiembrie 2020. Meciul de deschidere urma să aibă loc la Manchester, pe Old Trafford, iar finala pe arena Wembley din Londra.

România face parte din Grupa H a preliminariilor feminine, cu 3 puncte (3 jocuri), devansată de Belgia, 12 puncte (4 j), şi Elveţia, 12 puncte (4 j), dar înaintea Croaţiei, 3 puncte (4 j), şi a Lituaniei, 0 p (5 j).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.