Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneul Masters 1000 de la Paris se mută din 2025 de la Bercy la arena La Defense

Guliver/GettyImages
tenis

Turneul de tenis Masters 1000 de la Paris, care se dispută din 1986 la Bercy, se va muta din 2025 la Nanterre, în La Defense Arena, pentru cel puţin zece ani, a anunţat luni Federaţia franceză de tenis (FFT), citată de AFP.

Gilles Moretton, preşedintele FFT, a explicat că decizia a fost aprobată luni de Comitetul executiv şi a fost justificată de alinierea la caietul de sarcini al circuitului masculin profesionist ATP, potrivit Agerpres.

Noua arenă polivalentă, La Defense, cea mai mare din Europa, ce include cinci terenuri, poate primi circa 23.000 spectatori, comparativ cu 16.800 din Acccor Arena, situată în Bercy.

''Trebuia să asigurăm evenimentul în categoria sa, iar standardele ATP au evoluat, au evoluat cerinţele, a trebuit să luăm o decizie strategică, ceea ce am făcut'', a explicat preşedintele FFT, salutând în acelaşi timp colaborarea cu Accor Arena, unde ''au fost scrise pagini foarte frumoase din istoria tenisului la Bercy''.

'Suntem foarte bucuroşi de răspunsul FFT, a spus preşedintele ATP Andrea Gaudenzi, prezent luni dimineaţă la sediul forului francez. Suntem foarte mândri că putem beneficia de cea mai mare sală indoor din Europa. Tenisul continuă să crească''.

La Defense Arena a fost inaugurată în în octombrie 2017 şi poate fi aranjată în trei configuraţii: de rugby, unde joacă Racing 92, cu tribune de 30.681 locuri; pentru concerte, cu tribune de 40.000 locuri şi pentru sporturi indoor. Arena va găzdui întrecerile de înot la Jocurile Olimpice 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.