Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TURSAB: 'Românii se află în top zece turişti străini care au ajuns în Turcia în 2021'

Profimedia
turcia turism plaja

Românii se află în top zece turişti străini care au ajuns în Turcia în 2021. În primele şapte luni din 2021, peste 238.000 de români şi-au făcut vacanţele în Turcia.

În primele şapte luni ale acestui an, peste 238.000 de români şi-au făcut vacanţele în Turcia, astfel că românii se află pe locul zece în topul turiştilor străini care şi-au făcut vacanţele pe teritoriul statului turc, conform informaţiilor TURSAB - Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, scrie ZF.

Cei mai mulţi turişti străini ajunşi în Turcia anul acesta au sosit din Rusia, mai exact, 1,5 milioane de ruşi şi-au făcut vacanţele în primele şapte luni ale acestui ani, urmaţi de germani, cu 1,2 milioane de persoane, şi ucrainieni, 1,1 milioane.

Numărul turiştilor români ajunşi anul acesta în Turcia a fost considerabil mai mare faţă de nivelul înregistrat anul trecut, când şi-au făcut vacanţele doar 87.400 de români, având în vedere că Turcia a acceptat turiştii români doar începând cu luna august din 2020. În 2019, ultimul an fără eve­nimente speciale pe piaţa de turism, au ajuns circa 421.000 de români în Turcia în perioada ianuarie – iulie.

Turcia a intrat în această vară pe lista roşie a ţărilor cu risc epide­mio­logic, astfel că, persoanele nevaccinate care se întorceau din această ţară erau obligate să stea în carantină. Schimbarea condiţiilor de călătorie a însemnat o cerere în scădere, însă, românii nu au renunţat de tot să plece în vacanţă, aşa că s-au reorietat către destinaţii precum litoralul românesc sau cel bulgăresc.

Agenţiile de turism şi companiile aeriene au încurajat turiştii români să meargă în statul turc prin introducerea zborurilor charter din aproape fiecare aeroport din ţară către Antalya, una dintre cele mai cunoscute destinaţii din Turcia. Însă, în sezonul de vară din 2021, Turcia a fost aleasă şi pentru vacanţele de tip city-break, Istanbulul fiind în topul preferinţelor, pentru sejururile de cel puţin şapte zile în resorturile de lux de pe litoralul turcesc, cunoscute pentru serviciile de tip all-inclusive. De asemenea, agenţiile de turism au mizat şi pe circuite prin Cappadocia sau Pamukkale, potrivit Mediafax.ro.

Turismul este a treia cea mai importantă industrie în economia Turciei, astfel că statul a sprijinit anul trecut, cel mai dificil an, acest sector economic.

Intrarea Turciei şi a Greciei pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, destinaţiile de vară preferate de turiştii români, oamenii s-au reorientat către litoralul românesc. Vara acestui an a fost cea mai bună pentru hotelierii de pe litoralul românesc, astfel că numărul turiştilor şi nivelul încasărilor au fost mai mari decât cele înregistrate în 2019, anul cu cele mai bune re?zul?tate ale companiilor care administrează hoteluri pe litoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.