Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va fi supravegheat de mai mulți observatori

Turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, care se va desfăşura pe 15 noiembrie, va fi monitorizat de mai mulţi observatori. Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat cu 185 de observatori în plus comparativ cu primul tur al alegerilor, dintre care 23 sunt observatori internaţionali, informează IPN.md, potrivit AGERPRES.

În cadrul secţiilor de votare deschise peste hotarele Republicii Moldova au fost acreditaţi încă 41 de observatori din partea organizaţiilor neguvernamentale şi a concurenţilor electorali.

CEC subliniază că observatorii nu fac parte din organele electorale, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecţii care au solicitat acreditarea lor.

Citește și: Ungaria își modifică Constituția și încinge spiritele: familia este alcătuită din femeie și bărbat

Observatorii au dreptul să asiste la toate operaţiunile electorale, la şedinţele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, însă fără a interveni în procesul electoral sau în alte aspecte electorale, şi să informeze preşedintele organului electoral despre neregulile observate.

Ei au acces la informaţii cu caracter electoral, la listele electorale, la procesele verbale întocmite de organele electorale şi pot face fotografii şi înregistrări video cu înştiinţarea preşedintelui organului electoral, fără a pune în pericol secretul şi securitatea votării.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost monitorizat de 1.884 observatori naţionali şi 309 observatori internaţionali. De asemenea, 77 de observatori din partea organizaţiilor neguvernamentale şi a misiunilor diplomatice şi 156 de observatori înaintaţi de către concurenţii electorali au fost acreditaţi pentru secţiile de vot din afara ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.