Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turul Franței face o schimbare istorică și mută ultima etapă la Nisa

www.agerpres.ro
Turul Franței

Ultima etapă a Turului Franței din 2024 ar urma să fie mutată pentru prima dată în istorie de la Paris în 2024, pentru a evita o suprapunere cu Jocurile Olimpice, Nisa fiind cotată ca potențial înlocuitor, anunță mediafax.

Potrivit publicației italiene La Gazzetta dello Sport, etapa finală a cursei ar urma să fie, de asemenea, devansată cu cinci zile, la 21 iulie, pentru a evita interferarea cu Jocurile Olimpice.

Capitala Franței, Paris, a organizat etapa finală la toate cele 108 ediții ale Turului Franței, începând din 1903, iar Champs-Élysées a găzduit-o din 1975.

Prin convenție, liderul clasamentului general este, de obicei, necontestat în ultima zi a Turului.

Nisa, localitate pe Riviera franceză din sud-estul țării, este pe cale să înlocuiască Parisul pentru etapa finală, relatează Gazzetta, în timp ce Italia va găzdui pentru prima dată Grand Départ-ul pe Piazzale Michelangelo din Florența, pe 29 iunie.

Conform planurilor, primele patru etape ale celei de-a 111-a ediții a Turului Franței ar urma să pornească din Italia, acoperind regiunile Toscana, Emilia-Romagna și Piemont.

Acesta ar fi al treilea an consecutiv în care startul Marelui Tur ar avea loc în afara Franței, capitala Danemarcei, Copenhaga, urmând să găzduiască prima etapă în acest an, iar Bilbao, în Spania, va avea această onoare anul viitor.

Organizatorul cursei, Amaury Sport Organisation, a refuzat să comenteze această informație.

Turul Franței nu ar fi primul eveniment sportiv major din țară care va fi mutat de la Paris pentru 2024.

Stade Vélodrome din Marsilia ar urma să găzduiască finala Top 14 la rugby în sezonul 2023-2024, Stade de France nefiind disponibil, deoarece este folosit pentru Paris 2024.

Jocurile Olimpice din capitala Franței sunt programate între 26 iulie și 11 august în 2024, iar Jocurile Paralimpice urmează între 28 august și 8 septembrie.

Situația bulversantă din fața Stade de France de dinaintea finalei masculine a UEFA Champions League de luna trecută au generat îngrijorări legate de securitatea Jocurilor.

Organizatorii plănuiesc ca cel puțin 600.000 de spectatori să se alinieze de-a lungul râului Sena pentru ceremonia de deschidere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.