Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turul Guangxi: Echipa Intermarche a retras doi concurenţi care au mimat că au ochii oblici

eurosport.ro
ciclism sprint

Echipa Intermarche i-a retras pe doi dintre cicliştii săi de la Turul Guangxi miercuri, cu o zi înainte de startul acestei curse din China, primul pentru că a mimat că are ochii oblici, al doilea pentru că a transmis imaginile, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Iniţial, formaţia belgiană a anunţat doar că îl exclude pe estonianul Madis Mihkels, în vârstă de 20 de ani, care este văzut mimând ochii oblici în imaginile surprinse de coechipierul său belgian Gerben Thijssen şi distribuite pe contul de Instagram al acestuia, care între timp a fost şters.

Contactată de mai mulţi internauţi care critică un gest rasist, Intermarche a publicat apoi un comunicat în care anunţă şi retragerea lui Thijssen, în vârstă de 25 de ani.

"Regretăm profund comportamentul cicliştilor noştri Madis Mihkels şi Gerben Thijssen şi imaginile apărute pe reţelele de socializare (...). Am decis să-i retragem pe Madis Mihkels şi Gerben Thijssen de la eveniment şi vom analiza acum sancţiunile disciplinare ce vor fi dictate după acest incident", a indicat Intermarche în comunicatul său.

Echipa din World Tour, elita ciclismului mondial, şi-a cerut scuze "poporului şi fanilor chinezi, guvernului provinciei Guangxi, Federaţiei chineze de ciclism şi tuturor părţilor implicate în organizarea Turului Guangxi pentru imaginea lăsată de sportul nostru".

Turul Guangxi, ultima probă din calendarul World Tour, care se desfăşoară în această regiune autonomă din sudul Chinei, va avea joi startul la Beihai şi se va încheia marţi la Guilin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.