Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţuţuianu: Proiectul SII Analitycs a fost atribuit în condiţiile legii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Țuțuianu

Proiectul SII Analitycs a fost atribuit în condiţiile legii şi nu s-au constatat abateri de la normele legale - este concluzia comisiei parlamentare de control a SRI, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu. "Vreau să vă informez că am primit răspunsuri de la Ministerul Societăţii Informaţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale referitoare la sesizarea făcută de mai multe ONG-uri cu privire la proiectul pe fonduri europene SII Analitycs. Cele două ministere care au competenţa legală de a analiza în ce condiţii a fost atribuit acest proiect SRI ne-au comunicat în detaliu - este un răspuns pe trei-patru pagini - toate aspectele care au făcut obiectul preocupării ONG-urilor reclamante. Concluzia este că acest proiect a fost atribuit în condiţiile legii şi că nu s-au constatat nici în procesul de redactare a ghidurilor de finanţare, nici în procesul de punere a lor pe piaţă şi nici ulterior în procesul de atribuire a contractului abateri de la normele legale care sunt incidente", a afirmat Ţuţuianu, după şedinţa comisiei, conform Agerpres.

El a adăugat că finanţarea pe această zonă este în continuare deschisă, iar Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a depus un proiect similar. APADOR-CH şi alte trei organizaţii neguvernamentale au trimis în luna august o scrisoare deschisă mai multor instituţii naţionale şi europene prin care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la un proiect "de supraveghere în masă implementat de SRI, cu finanţare europeană".

Proiectul SII Analytics nu reprezintă o ameninţare la adresa drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, în caz contrar nu ar fi fost eligibil în accesarea de fonduri europene, a precizat, atunci, Serviciul Român de Informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.