Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR a suspendat toate contractele cu colaboratorii pe perioada verii,când va difuza reluări şi filme

tvr 1

Televiziunea Română a suspendat toate contractele cu colaboratorii săi pe perioada verii, când va difuza în special programe în reluare şi filme, a declarat Irina Radu, coordonatorul cu atribuţii de director al Direcţiei Programe din SRTv, joi, la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), relateaza Mediafax.

"Nu poţi să vorbeşti despre tăiere de salarii şi pe de altă parte să plăteşti colaboratori. Le-am cerut suspendarea contractului, nu-i plătim pe perioada asta în care ei nu prestau. În momentul în care hotărâm să revină, vor reveni de comun acord", a declarat Irina Radu, răspunzând unor întrebări adresate de presa prezentă joi la şedinţa CNA.

Ea a precizat că, în general, contractele suspendate au fost semnate iniţial pe o perioadă de un an.

Întrebată cine sunt persoanele vizate de această decizie, Irina Radu nu a nominalizat precizând însă: "Toate contractele cu colaboratorii pe perioada grilei de vară sunt suspendate".

Ea a explicat însă că, dacă va fi cazul, TVR poate să difuzeze ediţii speciale, pentru realizarea cărora colaboratorii vor fi plătiţi.

Pe de altă parte, Irina Radu a declarat că aceştia vor putea reveni în grilele TVR din luna septembrie, o dată cu lansarea grilelor de toamnă.

De asemenea, Irina Radu a mai spus că, de la 1 iunie, din cauza situaţiei financiare foarte dificile în care se află TVR, a fost luată decizia opririi producţiilor.

"De la 1 iunie, din cauza nenorocirii cu bani, am oprit pe rând - pentru că nu poţi să le opreşti pe toate odată - majoritatea producţiilor", a spus Irina Radu.

După numirea lui Stelian Tănase în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în 20 decembrie 2013, treptat, în grilele TVR au intrat mai multe emisiuni realizate sau care aveau ca invitaţi colaboratori, precum Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Ion Cristoiu, Miruna Munteanu şi Cornel Nistorescu.

Ulterior, TVR a renunţat la colaborările cu Ion Cristoiu şi Ion M. Ioniţă, din cauză că aceştia realizau emisiuni şi la alte televiziuni de pe piaţa audiovizualului românesc.

Pe de altă parte, potrivit Irinei Radu, pe perioada verii, TVR va difuza mai mult emisiuni în reluare, în special programe de divertisment, şi filme.

De altfel, în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Consiliul a aprobat noile grile ale televiziunilor din portofoliul Societăţii Române de Televiziune.

SRTv a solicitat modificarea structurii serviciilor de programe pentru TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi studiourile teritoriale ale televiziunii publice.

Astfel, spre exemplu, în cazul TVR 1, în timpul verii, programele de informare vor scădea la 20% (de la 37% în prezent), cele educative, culturale şi religioase vor creşte la 22% (faţă de 20%), filmele vor creşte la 32% (faţă de 18%), iar programele de divertisment vor creşte la 14% (faţă de 12%).

Pe de altă parte, pe perioada verii, programele redifuzate vor reprezenta circa 50% din grila TVR 1, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi.

Întrebată de membrul CNA Christian Mititelu, de ce vor scădea programele de informare pe perioada verii, Irina Radu a spus că "motivul este în primul rând financiar". "Foarte multe programe de ştiri înseamnă pentru noi multe ore suplimentare, sâmbete, duminici, ture, resurse consumate, iar vara fiecare televiziune îşi restrânge activitatea, fiecare încearcă să facă economii, mai ales când are datorii de peste 160 de milioane de euro", a spus Irina Radu.

Ea a mai spus că atunci când se va întâmpla ceva cu adevărat important, ştirea respectivă va fi difuzată. "Fiţi sigur că orice se va întâmpla, dacă este nevoie de breaking news, va exista", i-a spus Irina Radu lui Christian Mititelu.

În ceea ce priveşte creşterea procentului de filme difuzate, Irina Radu a spus: "Filmele sunt cele care vor ieşi foarte curând din licenţă. Dacă nu vor fi difuzate, vom da noi explicaţii Curţii de Conturi. Filmele se achiziţionează cu doi trei patru ani înainte. Nici nu le-a contractat actuala conducere, dar avem obligaţia să le difuzăm".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.