Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR alocă o finanțare de 2,4 milioane de lei pentru producătorii de film independenți

televiziunea-romana-tvr

Televiziunea Română, ca singura instituţie media care contribuie la Fondul Cinematografic Naţional cu 15% din veniturile încasate din publicitate, anunță deschiderea sesiunii de finanţare din 2018, conform OG nr. 39/2005, pentru care alocă 2,4 milioane de lei, potrivit unui comunicat, scrie Mediafax.

Producătorii independenţi de pe piaţa de film din România pot beneficia în cadrul sesiunii de finanţare din anul 2018 de suma totală de 2.400.000 de lei.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii de finanţare din Fondul Cinematografic Naţional sunt: să fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul Naţional al Cinematografiei, să nu aibă/să nu fi avut contract de finanţare cu TVR, contract a cărui derulare a fost viciată, suspendată sau întreruptă din cauze neimputabile finanţatorului, iar lungmetrajele de ficţiune şi documentare pentru care se solicită finanţare trebuie să se afle în perioada de postproducţie sau, cel putin, în perioada de filmare.

Departajarea solicitărilor se va face în funcţie de îndeplinirea condiţiilor anunțate de TVR ca și după analiza sinopsis-ului, treatment-ului, scenariului, după vizionarea unei secvenţe de 15’ din film, după primirea acceptului din partea producătorului privind limita superioară a finanțării, ce nu va depăşi 5% din suma totală de 2.400.000 lei alocată, dar și în funcție de încadrarea lungmetrajelor documentare finanţabile, în cel mult 1/3 din suma totală de 2.400.000 lei alocată.

La încheierea contractelor de finanţare, cu termene de plată integrală până la 31 decembrie 2018, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

Proiectele pentru care se solicită finanțare trebuie depuse la Registratura Televiziunii Române, intrarea din strada Ermil Pangrati nr. 28, într-un plic, cu mențiunea "Finanţare conform OG 39/2005".

Fiecare proiect trebuie să fie însoţit de o declaraţie pe proprie raspundere din care să reiasă că solicitantul este titularul unui contract de credit direct aflat în derulare cu Centrul Naţional al Cinematografiei, cu menţionarea numărului şi a datei la care s-a încheiat contractul, dar și de două exemplare din scenariu, treatment (5 exemplare), sinopsis (5 exemplare), plan de producţie (5 exemplare), plan financiar (5 exemplare) şi buget (5 exemplare), ca și o secvenţă de 15' din film, pe suport DVD în două exemplare) și o copie de pe rapoartele primei săptămâni de filmare (în 2 exemplare).

Data limită pentru depunerea proiectelor este 5 decembrie, ora 12.00.

Până în prezent, TVR a finanțat peste 120 de filme, din toate genurile cinematografice, producții semnate de regizori debutanţi și consacraţi, care au obţinut premii în marile festivaluri sau care au avut succes de box office.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.